Chec cu morcov și portocală (după 1 an)

Ingrediente:
• 2-3 morcovi (aproximativ 150 g)
• 1 portocală
• 20 g făină
• praf de copt
• 100 g migdale
• 200 g zahăr
• 3 ouă
• 100 g iaurt
• 60 g unt
• 1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:
Se curăță morcovii, se taie în bucăți potrivite și se fierb 20 de minute. Portocala se stoarce, iar sucul obținut se mixează în blender împreună cu morcovii fierți. Peste acest amestec se adaugă făina, praful de copt, zahărul, iaurtul, untul topit, migdalele și sarea. Se amestecă și se toarnă compoziția rezultată într-o formă de chec unsă și tapetată cu făină. Se coace la 160 ° C timp de 30-40 de minute. Se poate coace și în forme individuale de brioșe.

 

Mai multe articole