Chec cu stafide sau nuci

Ingrediente:

8 oua
8 linguri de ulei
faina (o cana si jumatate) sau cat cuprinde
o jumatate de cana de zahar
un pliculet de praf de copt
2-3 pliculete de zahar vanilat
cacao
stafide sau nuci
zahar pudra

Preparare:

Separi albusul de galbenus. Albusul il bati spuma (cand intorci vasul cu fundul in jos nu trebuie sa curga) impreuna cu zaharul…dupa care la sfarsit adaugi praful de copt, zaharul vanilat. Galbenusul la fel, il bati si pe el, pana devine o pasta (acesta nu se face spuma ca albusul). Dupa ce ai batut si galbenusul il amesteci cu albusul si il bati bine, dupa care adaugi uleiul si faina in ploaie si bati in continuare pana devine o pasta groasa.

Din aceasta cantitate iti opresti cam vreo 2 cani, in care pui cacao. Iei formele (din cantitatile astea ies 2 forme), le ungi cu ulei si le tapetezi cu faina si pui din compozitie…cam jumatate de tava….nu le umpli pentru ca o sa dea pe afara, deoarece mai creste in cuptor. Dupa aceea adaugi si din cea facuta cu cacao, dar pe mijloc, apoi iei o furculita si faci spirale. Dupa asta adaugi si nucile ori stafidele, depinde ce preferati. Se dau un pic prin faina ca sa nu coboare pe fundul tavii. Cuptorul trebuie sa fie bine incins. Dupa ce este gata se pudreaza cu zahar pudra, folosind o strecuratoare mica. Dupa ce se mai raceste se taie.

Mai multe articole