Cheesecake cu ciocolată și fructe pentru copii. Fără zahăr și fără cacao

Această prăjitură este una pe cât de gustoasă pe atât de sănătoasă. Și foarte simplu de făcut, nu poate da greș cu ea nici măcar un începător în ale bucătăriei.

Rețeta de cheesecake cu ciocolată este adaptată special pentru copii, astfel încât să fie cât mai sănătoasă, fără cacao, zahăr sau făină albă. Pudra de roșcove sau karobul este renumită pentru proprietățile sale nutritive, este chiar mai bună la gust decât cacaoa și copiii o pot consuma fără nicio grijă. Se găsește în orice magazin naturist și este chiar mai ieftină decât cacaoa.

Modul de preparare este simplu și rapid, numai bun pentru mamele care nu au niciodată timp.

Ingrediente pentru aluat:

  • 350 de grame de făină integrală
  • un pachet de unt -200 de g la temperatura camerei
  • 2 gălbenușuri
  • 5 linguri de pudră de roșcove sau karob
  • 5 linguri de miere
  • 1 lingură praf de copt
  • vanilie

Pentru umplutură:

  • 2 ouă întregi + 2 albușuri de la aluat
  • 600 de grame de brânză de vaci
  • 4 linguri de miere
  • vanilie
  • o mână de fructe, proaspete sau congelate

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu praful de copt și karobul. Mierea cu gălbenușurile, vanilia și untul moale se amestecă și ele bine, bine. Apoi amestecul de făină se încorporează în cel de unt. Blatul obținut astfel se împarte în două, se pune într-o folie,  și se bagă la frigider câteva minute până pregătim umplutura.

Ouăle întregi și albușurile se bat 2 minute cu telul, apoi se amestecă cu brânza și mierea. Și este gata și umplutura.

Într-o formă de tort sau orice alt recipient dorim, punem o hârtie de copt și întindem cu mâna una dintre bucățile de aluat. Peste ea turnăm o jumătate din umplutură, apoi împrăștiem fructele și turnăm și cealaltă jumătate de umplutură. Deasupra radem pe răzătoarea mare cealaltă bucată de aluat.

Se bagă la cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute. Este normal să fie puțin moale umplutura când o scoatem, se va întări după ce se răcește. Dacă vrem putem rade pe deasupra câțiva fulgi de ciocolată albă.

Text: Alina Serea
Foto: arhivă personală

Mai multe articole