Dacă te ferești de chifteluțe pentru că nu ți se pare prea sănătoasă prăjeala, schimbă abordarea. Uite o rețetă de chifteluțe coapte la cuptor, sănătoase și foarte gustoase, care pot fi date și copiilor, după vârsta de un an.
Ingrediente pentru 40-45 de chifteluțe:
- 500 g carne tocată de vită
- o jumătate de cană de fulgi de ovăz
- o cană de lapte
- 2 ouă
- un cățel de usturoi
- un vârf de cuțit de semințe de chimen
- sare, piper după gust
Mod de pregătire:
Încălzește cuptorul la 200 de grade și tapetează tava cu hârtie de copt.
Într-un castron, pune carnea, tărâțele de ovăz, laptele, usturoiul, chimenul, sarea, piperul, apoi adaugă ouăle crude. Amestecă bine ingredientele, până obții o pastă omogenă.
Ia cu lingurița din compoziție și modelează chifteluțele, pe care le pui apoi la cuptor, pe folia de aluminiu. Întoarce-le o dată, astfel încât să se pătrundă bine pe ambele părți. Se pot servi ca atare sau cu un sos de legume.
foto Shutterstock