Chifteluțe la cuptor

Dacă te ferești de chifteluțe pentru că nu ți se pare prea sănătoasă prăjeala, schimbă abordarea. Uite o rețetă de chifteluțe coapte la cuptor, sănătoase și foarte gustoase, care pot fi date și copiilor, după vârsta de un an.

 

Ingrediente pentru 40-45  de chifteluțe:

  • 500 g carne tocată de vită
  • o jumătate de cană de fulgi de ovăz
  • o cană de lapte
  • 2 ouă
  • un cățel de usturoi
  • un vârf de cuțit de semințe de chimen
  • sare, piper după gust

Mod de pregătire:

Încălzește cuptorul la 200 de grade și tapetează tava cu hârtie de copt.

Într-un castron, pune carnea, tărâțele de ovăz, laptele, usturoiul, chimenul, sarea, piperul, apoi adaugă ouăle crude. Amestecă bine ingredientele, până obții o pastă omogenă.

Ia cu lingurița din compoziție și modelează chifteluțele, pe care le pui apoi la cuptor, pe folia de aluminiu. Întoarce-le o dată, astfel încât să se pătrundă bine pe ambele părți. Se pot servi ca atare sau cu un sos de legume.

foto Shutterstock

 

Mai multe articole