Ciocolată de casă în două culori

Ingrediente

Pentru ciocolata cu cacao:
> 250 g lapte praf
> 150 ml apă
> 350 g zahăr
> 100 g unt
> 2 fiole esenţă de rom
> miez de nucă mărunţit (opţional)

 

 

Pentru ciocolata albă:
> 250 g lapte praf
> 100 ml apă
> 350 g zahăr
> 100 g unt
> 2 fiole esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Pentru stratul de ciocolată cu cacao: pune zahărul şi apa într-o cratiţă, pe foc. Lasă la fiert aproximativ 5 minute, amestecând din când în când, până se formează siropul (de consistenţa mierii). Dacă vrei ca ciocolata să fie mai sfărâmicioasă, siropul trebuie să fie mai gros; dacă vrei să aibă o textură carameloasă, atunci trebuie să fie mai subţire. Ia cratiţa de pe foc şi adaugă untul, lăsat la temperatura camerei, tăiat în bucăţi mici. Amestecă bine, până se topeşte untul. Adaugă laptele praf amestecat în prealabil cu cacao, apoi amestecă din nou foarte bine toată compoziţia. În funcţie de preferinţe, poţi adăuga şi miez de nucă mărunţit. La sfârşit pune esenţa de rom şi amestecă din nou.
Într-o tavă/formă de chec/vas yena, pune folie alimentară pe care o ungi cu unt, toarnă compoziţia şi dă-o la răcit.

Pentru stratul de ciocolată albă, procedezi la fel: pregăteşti siropul, adaugi untul (la temperatura camerei, tăiat bucăţi mici), amesteci până se topeşte untul, adaugi laptele praf şi la final – esenţa de vanilie. După ce ai amestecat bine, toarnă compoziţia peste stratul de ciocolată cu cacao. Pune tava/vasul cu ciocolată de casă în două culori la frigider până a doua zi, apoi tai-o în bucățele/cubulețe şi serveşte-o.

Mai multe articole