Clafoutis cu pere (de la 12 luni)

Clafoutis este un desert franţuzesc, un fel de budincă, la prepararea căreia putem folosi orice fruct, în funcţie de preferinţe. De data aceasta am ales perele.

 

Ingrediente: • 1 pară • 1 lingură de zahăr • 30 g făină • 1 vârf de cuţit de sare • 1 ou + 1 gălbenuş de ou • 100 ml lapte
• 1 lingură de smântână subţire

 

Mod de preparare:

Curăţaţi para şi tăiaţi-o în 4 bucăţi. Fierbeţi-o la abur câteva minute, ăână se înmoaie.

Într-un bol, cerneţi făina, adăugaţi sarea, ouăle, zahărul şi lapte, apoi mixaţi.

Zdrobiţi bucăţile de pară cu furculiţa, repartizaţi-le în vasele ramekin, apoi turnaţi compoziţia mixată. Puteţi presăra deasupra puţin zahăr brun. Pune vasele la cuptor, într-o tavă cu apă, şi fierbe la abur aproximativ 15 minute.

 

Sursa: la Cuisine de bébé

Mai multe articole