Crema de morcovi (de la 4 luni)

Ingrediente:

125 g morcovi,
250 ml apa,
25 ml lapte,
3 g faina,
3 g unt,
sare,
smantana,
verdeata

Preparare:

In apa sarata care clocoteste, se adauga morcovii curatati, spalati si rasi pe razatoarea de zarzavat. Dupa ce sunt fierti, morcovii se trec prin sita si impreuna cu zeama, se pun din nou la fiert. Cand supa clocoteste, se adauga un sos alb, pregatit astfel: faina se dizolva in doua lingurite de apa rece si se rastoarna peste laptele fierbinte.

Se dau cateva clocote, pentru ca faina sa fie bine fiarta, apoi se adauga untul. Supa si sosul alb se fierb impreuna, amestecand continuu, iar la sfarsit, se adauga verdeata, tocata marunt. Se poate servi cu smantana si cu crutoane de paine. Fara smantana se poate da de la varsta de 4 luni, iar cu smantana de la 6 luni.

Mai multe articole