Ingrediente:
1.125 l lapte
7 oua
10 lingurizahar
3 pliculete zahar vanilat
zahar pentru ars
8 linguri sare
Preparare:
Laptele in care s-a pus zaharul vanilat se fierbe incet. Se da deoparte si se acopera pentru a nu-si pierde aroma. Ouale sparte se pun intr-un vas cu zaharul si se bat bine. Se adauga laptele si sarea, amestecand tot timpul. Se ard 8 linguri de zahar intr-o cratita. Zaharul trebuie sa imbrace marginile. Cand tot fundul si marginile sunt acoperite, se lasa sa stea 2-3 min. Se toarna compozitia.
Se fierbe acoperit, pe baia de apa, in cuptor, 30-40 min.,avand grija ca apa din vas sa fie inlocuita, pe masura ce scade, cu alta apa, tot fierbinte. Cratita in care se face crema trebuie sa fie scufundata 3/4 in apa. Cand crema se desprinde de pe margini se poate scoate. Se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se pune la gheata si se rastoarna inainte de a fi servita.