Ingrediente:
• 150 g ciocolată albă, ruptă în bucăţi mici • 200 ml smântână cu conţinut redus de grăsime • 200 ml lapte integral • 1 linguriţă esenţă de vanilie • 2 ouă întregi, plus încă 2 gălbenuşuri • 1 lingură mălai, amestecat cu 2 linguri de lapte • 300 g fructe de pădure (zmeură, mure, afine) • 3 linguri zahăr tos
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la semnul 3/160 grade C. Topeşte ciocolata albă cu 75 ml smântână într-un castron la bain marie. Într-un alt vas, încălzeşte smântâna rămasă, laptele şi esenţa de vanilie până se înfierbântă, apoi ia de pe foc.
Bate la un loc ouăle, gălbenuşurile şi mălaiul înmuiat în lapte, apoi toarnă amestecul în vasul cu crema de vanilie. Pune la foc mic şi încălzeşte uşor, amestecând până ce compoziţia s-a îngroşat puţin şi acoperă dosul unei linguri. Toarnă amestecul în crema de ciocolată, bătând.
Presară fructele de pădure într-un vas de copt termorezistent, de cca 1,5 l, apoi toarnă compoziţia peste fructe, trecând-o printr-o sită. Pune vasul într-o tavă de copt, toarnă apă fierbinte în tavă cât să cuprindă 2/3 din înălţimea vasului. Coace 20–25 min, până se întăreşte uşor. Scoate vasul din tava cu apă, lasă la răcit cam 1 oră, apoi ţine la frigider cam 6 ore (peste noapte).
Presară cu zahăr tos, apoi pune pe grill câteva minute sau flambează până se caramelizează zahărul.
Mai multe reţete găseşti pe avantaje.ro