Cuib de pasare din ciocolata

Ingrediente:

Pentru 6 bucati:
– 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
– 25 g unt
– 90 g pernute crocante
– fulgi de cereale cu ciocolata
– 100 g migdale sau alune de padure in ciocolata alba

Preparare:

1. Asaza forme din hartie cerata pentru briose pe o tava speciala (vezi foto). Pune ciocolata si untul la topit intr-un vas mic, pe care-l asezi deasupra altuia mai mare cu apa fierbinte, aflat pe foc. Amesteca pana cand ingredientele se topesc, apoi da vasul deoparte si lasa sa se raceasca putin.

2. Sfarama pernutele crocante sau cerealele si amesteca-le bine cu ciocolata, ca sa se combine. Imparte compozitia in formele pregatite si apasa usor in fiecare,
cu dosul lingurii, pentru a face o adancitura in forma de cuib.

3. In fiecare „cuib asaza cateva migdale sau alune de padure in ciocolata alba sau cu glazura alba si lasa sa se raceasca bine inainte de a servi.

Sfarama marunt pernutele crocante sau cerealele, ca sa se combine perfect cu ciocolata topita si astfel sa ia usor forma dorita.

Timp de preparare: 20 de min.

Mai multe articole