Cum ii afecteaza pe parinti adoptarea amendamentelor care inaspresc legea antifumat

Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor a adoptat astazi toate amendamentele care inaspresc legea antifumat.

In schimb, au fost respinse aproape toate propunerile venite din partea lui Daniel Fenechiu, care aveau ca scop usurarea vietii fumatorilor.

Cum afecteaza legea antifumat parintii

Unul din prevederile adoptate vizeza parintii si viitoarele mame. Astfel ca se interzice fumatul in masina in prezenta copiilor si a femeilor insarcinate.

Ana Maita, presedintele asociatiei Mame pentru Mame a declarat pentru Digi24: „Avand in vedere expunerea la substantele toxice la fumul din tutun in condiitile restrictive din punct de vedere al ventilatiei specifice autovehiculelor si imposibilitatea copiilor si a fatului de a se apara e datoria morala a adultilor sa ii protejeze'.

Legea antifumat a intrat in vigoare in luna martie a anului trecut si interzice fumatul in spatiile publice.

Citeste: Cât de periculos este fumatul în sarcină

Fumatorii activi, dar si cei pasivi, nu sunt constienti de riscurile asupra sanatatii lor, se complac in aceasta dependenta si reactioneaza defensiv doar atunci cand se confruta cu o problema de sanatate reala’ a declarat Prof. Dr. Mihaltan

Ce este fumatul pasiv vizat de legea antifumat

Fumatul pasiv presupune inhalarea involuntara a fumului de tigara. Sansele de a dezvolta o afectiune pulmonara sau probleme respiratorii cresc cu fiecare tigara aprinsa in preajma nefumatorilor.

Daca adultii au deplina libertate de a-si alege mediul in care sa traiasca si in care sa-si desfasoare activitatile, copiii, in schimb, sunt dependenti de hotarârile parintilor.

Copiii sunt, de departe, cei mai sensibili, deoarece organismul lor este in plin proces de dezvoltare.

Inhalarea in repetate rânduri a fumului de tigara poate determina aparitia unor crize frecvente de astm, dificultati in respiratie, otite, precum si iritatii ale nasului, gâtului, pieptului si ochilor, dureri de cap sau ameteli, greata sau tulburari de concentrare.

Citeste: Cat de rau le face copilului si bebelusului din burtica, fumul de tigara

Sursa: Digi24
Foto: shutterstock.com

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole