Cum să faci brioșe cu mure

Se apropie sezonul fructelor de pădure, care sunt nu numai gustoase, dar și foarte sănătoase. Murele conțin salicil, substanță cu efecte antiinflamatorii, și sunt pline de antioxidanți, pectină și fibre. Murele sunt bogate și în acid elagic, un antioxidant cu proprietăți antitumorale dovedite știintific. Seleniul conţinut de mure ajută la buna funcţionare a creierului, dar și la combaterea anxietăţii şi a depresiei. Poți consuma murele ca atare sau în înghețate, sucuri, prăjituri. Uite cum să faci delicioase brioșe cu mure.

 

Ingrediente (pentru 18 brioșe):
  • 2 cești și jumătate de făină
  • o lingură praf de copt
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un praf de scorțișoară
  • 2 ouă mari
  • o cească de smântână
  • o linguriță de lapte
  • o jumătate de cană de zahăr
  • un sfert de pachet de unt
  • 2 căni de mure (proaspete sau congelate)
  • câteva picături de esență de vanilie

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 2oo de grade.

2. Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de scorțișoară și sarea, într-un bol.

3. Separat, amestecă ouăle, smântâna, laptele, zahărul, untul topit și esența de vanilie.

4. Amestecă ambele compoziții, până când obții o pastă omogenă, dar fără să exagerezi, pentru că dacă amesteci prea mult, brioșele tale vor fi dense, nu pufoase. Apoi adaugă murele. Dacă folosești mure congelate, acestea trebuie mai întâi decongelate, scurse de excesul de lichid și date în prealabil puțin prin făină.

5. Împarte compoziția în părți egale și toarnă în forme în care ai pus în prealabil hârtie de copt.

6. Lasă brioșele la copt timp de maxim 20 de minute – poți insera ușor o scobitoare în mijlocul uneia, pentru a vedea dacă s-a copt (bățul ar trebui să fie curat când iese din aluat). Lasă-le în cuptor, cu ușa deschisă, încă 3-5 minute după ce s-au copt, ca să se așeze.

Servește aceste delicioase brioșe cu mure călduțe, în aceeași zi în care le-ai pregătit.

 

foto Shutterstock

Mai multe articole