Desert – Budinca din clatite

Ingrediente:

Pentru clatite:

100 g faina
250-300 ml lapte
2 oua
o lingura de rom
o lingurita coaja rasa de lamaie
o lingura ulei

Pentru umplutura:

200 g gem
200 g branza proaspata de vaci
4 linguri de zahar
2 pachete de zahar vanilat
o lingura coaja rasa de lamaie
2 oua
20 g unt

Preparare:

Prepara aluatul de clatite mixand bine cu telul galbenusurile cu jumatate din lapte si faina adaugata treptat. Apoi subtiaza cu restul de lapte si aromeaza cu rom si coaja rasa de lamaie. La final adauga albusurile batute spuma si amesteca usor.

Intr-o tigaie bine incinsa, unsa cu putin ulei, se coc pe rand clatitele.

Pentru prepararea amestecului umpluturii, amesteca branza proaspata cu galbenusurile, 2 linguri de zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si zahar vanilat.
 

Cand clatitele sunt gata, unge un vas termorezistent cu unt si asaza clatitele, care se ung cu gem ÅŸi compoziÅ£ia din brânză dulce. Deasupra se pun albusurile batute spuma si se introduce la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute.

Mai multe articole