Desert crocant cu mere

Ingrediente

Pentru crocant:  • 40 g unt • 25 g zahăr brun • 75 g făină un praf de scorţişoară

Pentru mere: 200 g chec simplu • 4-5 linguri coniac sau rom • 4 linguri suc de mere • 50 g unt • 6 mere, curăţate de coajă şi seminţe şi tăiate felii groase • 5 linguri zahăr brun • 1⁄2 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă esenţă de vanilie • 500 g cremă de vanilie • 2 linguriţe amidon, dizolvate în 3 linguri lapte • 300 ml frişcă lichida • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180°C. Amestecă untul cu zahărul până când acesta se topeşte. Incorporează făina şi şcorţişoara şi adună aluatul într-o minge şi presează-l ca să devină compact. Rupe bucăţi şi aşază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor 15-20 de minute până când se rumenesc.

Aşază feliile de chec într-un bol din sticlă şi stropeşte cu alcoolul şi sucul de mere; lasă să se îmbibe. Topeşte untul şi rumeneşte merele la foc mare. Adaugă zahărul, scorţişoara şi vanilia şi amestecă. Lasă să se răcească şi apoi aşază-le peste feliile de chec.

Încălzeşte crema de vanilie combinată cu amidonul până când se îngroaşă, amestecând. Lasă să se răcească 10 minute. Dă la rece minimum 2 ore.

Bate frişca spumă şi adaugă 1-2 linguri coniac şi zahărul pudră; amestecă pentru a se combina. Toarnă deasupra şi dă la rece. Presară crocantul înainte de a servi.

 

Mai multe reţete găseşti pe avantaje.ro

Mai multe articole