Desert cu mascarpone si cirese

Este unul dintre cele mai simple deserturi, nu necesita timp de gatire, dar, in schimb, efectul si gustul sunt garantate. Va fi desertul preferat al tuturor celor ai casei. 

Ingrediente:

Pentru 1 portie:

  • 10 biscuiti petit-beurre;
  • 200 g branza mascarpone;
  • 100 g dulceata de cirese amare;
  • sos de caramel, dupa gust, sau cacao pentru ornat;

Preparare:

  1. Rupe in bucatele biscuitii (poti folosi si altfel de biscuiti dulci) si pune o parte din ei pe fundul unui pahar mare de sticla cu gura larga sau al unui bol.
  2. Adauga cu o lingurita crema de branza mascarpone, pe care o presezi un pic, apoi un strat de dulceata de cirese amare.
  3. Pune un nou strat de biscuiti, unul de mascarpone si orneaza cu inca o lingurita de dulceata pe mijlocul portiei.
  4. Serveste cupa decorata cu o jumatate de biscuit si adauga si caramel sau pudra de cacao pentru un aspect cu totul festiv.
Mai multe articole