Desert – Cupcakes

Ingrediente:

3 oua
1 ceasca (pahar de 150 de ml) zahar
75 ml ulei (jumatate din aceeasi ceasca)
1- 1/2 ceasca de faina + 1– 2 linguri de faina in plus
1 lingurita de praf de copt
Optional: bucatele de ciocolata, stafide, nuca si pentru ornat frisca

 

Preparare:

Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un bol. Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare pana ce ouale spumeaza si se formeaza o crema destul de consistenta (apx. 5 minute) . Se adauga uleiul in fir subtire (ca la maioneza) si se mixeaza in continuare pana ce se incorporeaza complet.

Se adauga faina (mai intai 1 cana si jumatate, daca mai e nevoie se mai adauga 1 – 2 linguri) si praful de copt, apoi adaosurile, daca doriti. (Noi am adaugat ciocolata bucatele,stafide si nuca).

Se amesteca compozitia, care trebuie sa fie ceva mai consistenta decat un pandispan, cam de vascozitatea unui chec.

Se imparte compozitia in mod egal in gaurile unei tavi pentru muffins (sau in forme individuale). Este de preferat sa folositi hartii speciale pentru muffins sau, daca nu aveti, ungeti formele cu unt si presarati cu faina.

Se da tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cam pentru 25 de minute.

Briosele trebuie sa fie crescute si aurii iar mijlocul sa fie bine copt (testul cu scobitoarea e cel mai relevant).

Se orneaza dupa preferinta!
 

Mai multe articole