Desert de Paste in forma de iepurasi si oite

Ingrediente:

100 gr zahar
3 galbenusuri de ou
150 gr unt
250 gr faina
50 gr nuci macinate
coaja rasa de lamaie
2 linguri de rom
1 varf cutit de sare
zahar vanilat

Pentru decorat
o punga nuca de cocos verde
bomboane colorate
cateva jeleuri
o punga nuca de cocos alba
un pachet frisca
un pliculet intaritor frisca
cativa covrigei pentru mustati
o lingurita cacao

 

Preparare:

Zaharul se freaca cu untul pana devine spumos, dupa care se adauga galbenusurie, pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sarea, nucile si faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se lasa 30 minute la rece. Din acest aluat se formeaza niste figurine sub forma de iepurasi, oite si oua. Pentru ca nu am avut forme, am cautat de net planse de colorat, le-am scos la imprimanta, le-am decupat si asa am facut figurinele pe care o sa le vedeti in poza.

Dupa ce le-ati modelat, asezati figurinele pe o tava unsa cu ulei, care le bagati la cuptor pentru 20-25 minute. Dupa ce se racesc se decoreaza. Iepurasii se imbraca in frisca, apoi se pune nuca de cocos alba la suprafata. Folositi bomboanele colorate pentru ochi si nasuc, iar mustatile le faceti din covrigei. Pentru interiorul urechilor folositi jeleuri roz.

Oitele se imbraca si ele in frisca, iar ochii si gura se fac din frisca amestecata cu cacao. Ouale la fel, se pune frisca prima, apoi nuca de cocos si pentru a le „vopsi' folositi bomboanele colorate, pe care le asezati una langa alta. Se asaza pe un platou, peste care presarati nuca de cocos verde, care imita iarba. Copilasii vor fi foarte incantati de aceste figurine, va garantez! Paste fericit!

Mai multe articole