Eclere

Ingrediente:

Aluatul:
lapte 250 ml,
ulei 100 ml,
faina 125 g,
4 oua,
2 linguri zahar,
sare

Crema:
lapte 500 ml,
zahar 150 g,
2 pliculete zahar vanilat,
faina 50 g,
4 galbenusuri,
unt 25 g

Glazura:
unt 50 g,
3 linguri zahar pudra,
3 linguri cacao,
3 linguri apa

Preparare:

Aluatul: Se fierbe laptele cu uleiul,sarea si zaharul. Se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa la racit si apoi se amesteca cu ouale intregi unul cate unul. Nu se pune un ou pana ce celalalt nu a fost complet incorporat. Se fac formele si se dau la cuptor la foc mare 25-30 min.
In primele 20 min nu se deschide cuptorul, deoarece aluatul oparit da inapoi foarte usor.

Crema de vanilie: Laptele se fierbe cu zaharul vanilat si se lasa la racorit (vasul se acopera pentru a nu se pierde aroma). Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si se dilueaza cu laptele, turnandu-se putin cate putin. Se amesteca toate acestea pe baia de apa pana se ingroasa bine, apoi se lasa sa se raceasca. Untul se adauga dupa ce s-a racit putin.

Glazura: Se amesteca apa, zaharul, cacao si untul pe baia de apa, pana se ingroasa.

Mai multe articole