Fulgi de ovăz cu măr şi scorţişoară

Bogaţi în fibre sănătoase şi substanţe nutritive, fulgii de ovăz combinaţi cu fructe constituie un mic dejun delicios pentru bebeluşul tău.
Încearcă să pui în fulgii de ovăz o banană zdrobită.
Poţi înlocui merele rase din această reţetă cu pere coapte.

 

 

Ingrediente:

  • 1 măr dulce
  • 100 g fulgi de ovăz tradiţionali
  • ¼ linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Curăţă mărul şi dă-l pe răzătoarea mare.

Într-o cratiţă, fierbe 500 ml apă. Adaugă fulgii de ovăz, mărul ras şi scorţişoara. Lasă la fiert, la foc potrivit, până când fulgii încep să se umfle, circa 5 minute. Ia cratiţa de pe foc şi lasă-i să mai stea, până se fac groşi şi cremoşi, circa 10 minute. Adaugă suficientă apă sau lapte, pentru a ajunge la consistenţa potrivită pentru bebeluşul tău. Lasă la răcit.

 

 

Foto: shutterstock.com 

Mai multe articole