Galuste cu prune

Ingrediente:

1 kg cartofi
250 g faina
2 oua
sare
200 g pesmet
500 g prune
125 g zahar
unt
vanilie; scortisoara,
coaja rasa de la o lamaie

Preparare:

Cartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa si sare. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat, li se adauga faina, sare, oua, coaja de lamaie, vanilie, apoi se framanta bine. Din aceasta compozitie se intinde o foaie mai groasa. Prunele se spala; li se scot samburii si in locul acestora se pune putin zahar.

Foaia se taia in patrate; in fiecare din ele se pune cate o pruna, care apoi, se inveleste in foaia de aluat. Galustele se fierb circa 10 minute in apa clocotita. Pesmetul se rumeneste intr-o cratita cu unt sau ulei fierbinte. Galustele fierte se trec prin pesmet, apoi se aseaza intr-o tava si se pudreaza cu scortisoara. Tava se introduce in cuptor, unde se lasa circa 10 minute.

Mai multe articole