Gogonele murate

Ingrediente:

5 kg gogonele
250 g ceapa
250 g morcovi
2 radacini hrean
2-3 capatani usturoi
1 radacina mica telina
crengute visin
frunze hrean
piper (boabe)
mustar (boabe)
sare grunjoasa

Preparare:

Se spala bine legumele. Morcovii se taie in rondele. Ceapa se taie in jumatati. Radacinile de hrean se taie pe lungime. Se pune pe fundul borcanului radacina de hrean, apoi legumele cu frunzele de telina printre ele. Se fierbe 5 l de apa, iar pentru fiecare litru cate o lingura cu sare si jumatate de lingurita de boabe piper si mustar. Se dau cateva clocote pana se dizolva sarea, apoi se ia saramura de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se toarna saramura peste legumele din borcan, care se acopera provizoriu pana a doua zi. A doua zi se zdrobeste usturoiul si se adauga in borcane impreuna cu frunzele de hrean. Se pun n cruce crengutele de visin, pentru a tine gogonelele in lichid. Se capseaza borcanele si se rastoarna.

Mai multe articole