Hainele bebelușului – cum le alegi

În dorința de a avea un bebeluș cât mai drăgălaș și asortat, sau din jena de a refuza anumite hăinuțe primite de la bunici, prieteni și rude, părinții începători comit destul de multe greșeli legate de vestimentația bebelușului. Uite de ce să ții cont când alegi hainele bebelușului.

 

  • Evita hainele care sunt prevazute cu capse. Body-urile sunt singurele piese vestimentare cu capse recomandate in garderoba unui bebelus si chiar si asa, este de preferat sa alegi modele cu capse intre picioare, nu pe piept si cu capsele ‘impuscate’ cumva in material, astfel incat sa nu raneasca pielea bebelusului.

 

  • Nu cumpara haine din materiale sintetice, oricat de practice ti s-ar parea. Pielea bebelusilor este foarte sensibila, iar un material sintetic poate produce iritatii si eruptii pentru tratarea carora e nevoie de timp si bani, si care in plus produc si un disconfort copilului.

 

  • Hainule bebelusului nu trebuie sa fie prevazute cu fermoase si mai ales cu snururi (pericol de sugrumare) si nici cu ciucuri pufosi pe care ii poate gusta si cu care se poate ineca.

 

  • Desi puloverasele din lana sunt calduroase si foarte practice iarna, este de preferat sa le eviti sau sa nu le pui direct pe piele, ci peste un body cu maneca lunga. Lana este iritanta pentru pielea celui mic.

 

  • Nu-i da sa imbrace haine pufoase – din casmir, mohair, captusite cu puf etc – se pot forma mici ghemotoace de par/puf, pe care bebelusul le poate inhala si care pot bloca astfel caile respiratorii ale celui mic.

 

  • Nu-l incotosmani prea tare: bebelusul nu are inca ‘termostatul’ functional si nu-si poate regla precum un adult temperatura corpului, iar transpiratia excesiva cauzeaza iritatii ale pielii si poate determina deshidratarea rapida a celui mic.

 

  • Cum stii cat de gros sa-l imbraci? Medicii ne sfatuiesc sa-l imbracam pe bebe in straturi si sa-i punem cu un strat mai mult decat ne punem noua (desigur, conditia ar fi ca stratul in plus sa nu fie o canadiana).
Mai multe articole