Iepurasi din aluat

Ingrediente:

1 ceasca lapte
1/2 ceasca unt (taiat in bucatele)
1/2 ceasca apa calda
3/4 ceasca zahar
2 pliculete drojdie
5-6 cesti faina
1 lingura scortisoara macinata
1 lingurita sare
5 oua
bucati de jeleu
aparat pentru ornat

Preparare:

Pune bucatile de unt intr-o cratita si topeste-l la foc mic,apoi adauga si laptele. Indeparteaza cratita de pe foc si lasa laptele sa se racoreasca putin. Amesteca apa calda si 1 lingura zahar intr-un castron mic. Pune drojdia deasupra si lasa 1 min pana s-a dizolvat. Amesteca faina cu restul de zahar, scortisoara, sare intr-un castron mare. Adauga amestecul de lapte si cel de drojdie si amesteca bine cu o lingura de lemn. Trebuie sa iasa o coca moale, dar nu lipicioasa .

Lasa coca sa creasca cca. 1 – 1 1/2 ora, imparte coca 12 parti mai mici sau 6 mai mari, dupa preferinta. Fiecare parte de coca reprtezinta un iepuras mai mic sau mai mare. Lasa-ti imaginatia sa zburde si formeaza iepurasi. Partile componente se lipesc cu ajutorul unei picaturi de apa rece (urechiusele, piciaorele si labutele). Bate oul ramas si o lingurita de apa rece; unge cu o pana fiecare iepuras.Incalzeste cuptorul la 170 grade celsius.

Coace iepurasii pana capata o culoare aramie (de obicei iepurasii mici se coc in cca.15 min, iar cei mari in 20 min). Foloseste jeleul, nuci si decoreaza iepurasii. Poti folosi si alte ingrediente care-i plac micutului tau (de ex. in locul ochilor poti pune jeleu, bomboane sau o boaba de dulceata, poti face papion pentru iepurasi sau chiar un morcov).

Mai multe articole