Îngheţată de căpşuni

Ingrediente pentru 1 kg îngheţată:

450 g căpşuni proaspete, curăţate de codiţe
o cutie (400 g) lapte condensat îndulcit
250 ml frişcă lichidă
2 linguri zahăr
o linguriţă extract de vanilie (sau miezul de la ¼ baton de vanilie)
o linguriţă suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Spălaţi căpşunile şi daţi-le prin blender. Amestecaţi piureul de căpşuni cu zahărul, vanilia şi zeama de lămâie. Separat, într-un bol, amestecaţi cu mixerul laptele condensat şi frişca lichidă până obţineţi o cremă fină. Adăugaţi piureul de căpşuni şi încorporaţi-l în cremă cu ajutorul unei spatule. Turnaţi amestecul într-o caserolă mare de plastic şi puneţi la congelator. După 30 de minute, scoateţi caserola şi amestecaţi bine, cu mixerul sau telul. Puneţi din nou la congelator. Repetaţi operaţiunea asta de 2-3 ori (acest congelat-amestecat vă ajută să obţineţi o îngheţată cremoasa, fără cristale de gheaţa), apoi lăsaţi îngheţata în congelator până la momentul servirii.

Mai multe articole