Lapte de pasare

Ingrediente:

4 oua
90 g
zahar
o lingurita faina
1 l lapte
un baton de vanilie
coaja de lamaie

Preparare:

Se taie batonul de vanilie in lung dupa care se pune in laptele cald timp de 15 minute ca sa se patrunda aroma. Inainte de a se folosi puteti strecura laptele de bobitele de vanilie printr-un tifon, eu nu l-am strecurat deoarece mie imi place sa vad punctuletele de la vanilie. Am pus laptele intr-o tigaie larga pe foc, am batut albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana s-au facut spuma dupa care am luat cu lingura din albus si am pus in laptele cald.

Galustele din albus le-am intors in laptic (au nevoie cam de 2-3 minute pentru a se coace), dupa care cu paleta le-am scos intr-o tavita. Dupa ce le-am scos, am adaugat in lapte coaja de lamaie si galbenusurile amestecate cu zaharul si faina (spuma), am mai dat un clocot, am varsat crema de lapte peste galustele de albus si am pus la frigider.

Mai multe articole