Laura Cosoi, trei rețete ușor și rapid de făcut pentru copii

Laura Cosoi (39 de ani) este mama a două fetițe Rita (3 ani) și Vera (1 an). Frumoasa actriță obișnuiește să gătească des pentru familia ei și are și câteva cărți de bucate cu rețete pentru copii și adulți.

Pentru a împărtăși cu dumneavoastră pasiunea Laurei pentru gătit și pentru a vă da câteva idei de preparate gustoase, sănătoase și foarte ușor de preparat pentru cei mici, vă invităm să descoperiți trei rețete propuse de actriță.

File de vită la cuptor cu garnitură de cartofi dulci

Ingrediente:

  • 200 g file de vită
  • ½ linguriță de semințe de chimion
  • 1-2 cartofi dulci
  • 2 lingurI de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de zeamă de lămâie (opțional)

Mod de preparare:

Carnea de vită tăiată felii se pune pe plita încinsă pentru câteva minute, întorcându-se pe fiecare parte, ca să se rumenească. Apoi, se așează într-un vas termorezistent.

Cartofii dulci se curăță și se spală și se taie în formă de bastonașe. Cartofii se punîn vas, lângă carnea de vită. Usturoiul se taie în felii subțiri și se pune și el în tavă. Se toarnă apă în tavă cât să acopere pe jumătate carnea, după care se acoperă vasul cu un capac și se pune la cuptor, la foc mic. Când carnea este făcută, după aproximativ 35 de minute, descoperim vasul și mai lăsăm la cuptor 10 minute.

Piure din porumb dulce, ardei gras roșu, conopidă și brânză Cheddar

Ingrediente:

  • 300 g porumb dulce congelat
  • 3-4 buchețele de conopidă
  • 2 ardei grași
  • 150 ml lapte
  • ¼ cană de brânză Cheddar rasă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Porumbul dulce, conopida și ardeiul gras se fierb la abur. Când sunt gata, se lasă la răcit, ia apoi se mixează în blender împreună cu laptele și brânza Cheddar. Piureul se servește asezonat cu o lingură de ulei de măsline și pătrunjel tocat fin.

Citește și: Ela Crăciun – Trei deserturi sănătoase pe care le poți da și bebelușilor

Macaroane cu nucă

Ingrediente:

  • 100 g macaroane
  • 150 g nucă măcinată
  • 50 g pesmet
  • 30 g unt
  • 1 linguriță de sirop de agave

Mod de preparare:

Macaroanele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scurg și se pun într-o tigaie antiaderentă, iar apoi le amestecăm cu unt. Presărăm deasupra pesmetul, nuca măcinată și siropul de agave.

Poftă bună!

Mai multe articole