Macaroane cu branza si un ingredient secret

Baietelului meu ii place foarte tare acest desert si ma roaga sa ii fac weekend de weekend, celebrele mele „Macaroane cu branza si vanilie'.

 

Este o retetea foarte simpla, rapida si delicioasa, dupa cum da verdictul puiul meu. In plus, nu este deloc costisitoare si poate fi mancata si a doua zi.

 

Ingrediente:

  • un pachet de macaroane
  • aproximativ o jumatate de kilogram de telemea de vaca, foarte putin sarata
  • 5-6 linguri de zahar (se indulceste dupa gust)
  • 5-6 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 2-3 linguri de lapte
  • un pic de unt

 

Cum se prepara macaroane cu branza si vanilie:

Se fierb macaroanele conform instructiunilor de pe ambalaj, se spala si apoi se pun la scurs.

Cat fierb pastele, branza se da pe razatoarea mare sau se marunteste cu furculita

Apoi se amesteca bine cu ouale, zaharul, vanilia si laptele

 

 

Se tapeteaza o tava cu unt sau daca nu aveti, cu hartie de copt

Se pun pastele cat inca sunt calde si se toarna peste ele compozitia de branza.

 

 

Se acopera tava cu folie de aluminiu casa nu se usuce pastele care raman neacoperite cu compozitia de baranza si se da tava la cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit circa 30 de minute.

Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si se mai lasa pastele la cuptor, la foc mic inca 10 – 20 de minute sa se rumeneasca bine.

 

 

Se serveste calda cu zahar pe deasupra.

Pofta buna!

 

Text: Simona David
Foto: Arhiva personala

Mai multe articole