Profită de mere, zemoase, dulci și sănătoase, și pregătește un desert care va plăcea întregii familii și chiar celor mai mofturoși copii: măr copt cu couscous și fructe de pădure.
Ingrediente pentru 6 porții
- 6 mere mari
- o lingură de alune de pădure
- o lingură de migdale
- 70 g couscous
- 30 g de unt (topit)
- o lingură de zahăr brun
- 2 linguri de afine/coacăze (proaspete sau uscate)
- Un praf de scorțișoară
- Opțional – iaurt grecesc (5-10% grăsime) și miere
Mod de pregătire
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Separat, pregătește couscous-ul, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Pune alunele și migdalele într-un blender și taie-le bucăți mărunte, pe care le amesteci apoi cu couscous-ul, untul, zahărul, afinele sau coacăzele și praful de scorțișoară.
Pune pe o tavă de cuptor hârtie de copt și apoi taie ‘capacele’ celor 6 mere, îndepărtând sâmburii. Cu ajutorul unei lingurițe mici sau cu un dispozitiv special, scobește mărul. Pune în găoacea formată umplutura de couscous cu fructe de pădure, alune și migdale. Pune la copt, împreună cu merele umplute și cele 6 capace pe care le vei așeza deasupra merelor coapte atunci când le-ai scos din cuptor.
Lasă merele să se coacă timp de 20 de minute, apoi scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească timp de o oră înainte de servire. Poți servi merele coapte împreună cu iaurt grecesc și miere.
Poftă bună!
foto Shutterstock