Mergem la shopping pentru bebe

Inainte sa pleci la cumparaturi pentru bebe, vorbeste cu prietene apropiate, care au nascut si care-ti pot spune ce le-a folosit cu adevarat si ce nu din lista de „esentiale'.   

Caruciorul – aici chiar e nevoie de multa documentare, pentru ca este unul dintre articolele pe care le vei folosi foarte des, inca din primele zile de viata si  ceva luni dupa prima aniversare. Uita-te dupa standarde de siguranta si indicii de manevrabilitate – il poti strange si desface usor?; Iti incape in lift nedesfacut (complicat sa inchizi caruciorul, in timp ce ai si copilul in brate)?; are centura de siguranta (de preferat, in cinci puncte, cu ham intre picioare)?; rotile se invart usor?; este usor sau trebuie sa fii culturist sa-l poti urni din loc?; este facut din materiale de cali­­tate?; este prevazut cu spatiu de depozi­­tare (nu confunda, totusi, caruciorul cu un dressing)? – acestea sunt intrebarile la care trebuie sa ai raspunsul „Da.

Patul este o investitie care, de asemenea, trebuie bine planificata. Multi parinti s-au lasat atrasi de romanticele balansoare/cosulete, pentru ca la nici doua saptamani sa realizeze ca nu ofera siguranta. Un pat din lemn, nu din fier forjat (este de mirare ca inca se gasesc in magazinele de profil), prevazut cu bare de protectie reglabile pe inaltime, si intre care distanta sa fie de aproximativ 7 cm, reprezinta o alegere potrivita. Daca are roti,verificati ca se pot bloca. Daca nu cumparati salteaua din acelasi loc, verificati dimensiunea exacta a saltelei, astfel incat sa nu existe mai mult de 2,5 cm intre baza (pat) si capatul saltelei.

Alaptarea ofera beneficii bebelusului, dar si mamei.
Daca tu nu esti prezenta la ora mesei, altcineva ii poate da celui mic laptele tau.

Masuta de infasat este, si ea, importanta. Cele mai practice sunt cele prevazute cu cadita dedesubt. Elementele de siguranta si confort sunt cele de care trebuie sa tii cont la achizitionarea masutei pe care o vei folosi de cel putin 7-8 ori pe zi, atunci când schimbi scutece. Trebuie sa fie stabila, sa fie prevazuta cu margini mai inalte, care sa ofere o oarecare protectie in cazul in care bebelusul se misca brusc (atentie!, bebelusul nu va fi lasat nicio secunda singur pe masuta, pregateste-ti tot ce-ti trebuie inainte). Ar fi de preferat sa alegi un model care sa aiba si un spatiu de depozitare dedesubt, ideal ar fi sa fie niste sertare inchise. Daca masa este prevazuta doar 
cu o tavita, nu o folosi pentru a depozita scutecele absorbante – acestea trebuie sa ramâna inchise ermetic, pe cat posibil. Daca ti se pare ca investitia intr-o masa de infasat nu se justifica, poti desfasura operatiunea „scutecul pe pat, dar departe de margini si având grija la pozitia ta, pentru a nu accentua durerile de spate, cu care ai ramas, cel mai probabil, din timpul sarcinii.

De stimularea timpurie a copilului depinde progresul lui, dezvoltarea mai rapida a abilitatilor motorii si psiho-emotionale.

Foto: Hepta

 

 


Mai multe articole