Napolitane cu cremă caramel

Ingrediente:

• 250 g de unt
• 3 ouă
• 300 g de zahăr
• 1 cană de nuci sau alune măcinate fin
• 1 linguriță de esență de rom
• 1 linguriță esență de vanilie
• 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
• 1 pachet foi pentru napolitate din comerț

 

 

Mod de preparare:

Într-un castron se bat bine untul cu 175 g de zahăr până se topește zahărul. Se adaugă ouăle, unul câte unul, se mixează bine după fiecare. Se adaugă vanilia, coaja rasa de lămâie, nucile sau alunele și se mixează bine din nou. Se pune castronul în frigider. Într-o cratiță mai adâncă, se topește restul de zahăr la foc potrivit. Se lasă la caramelizat nu foarte mult, doar cât să prindă o culoare ușor maronie. Se lasă focul mic și se adaugă crema de unt amestecând în continuu, până ce caramelul se va topi. La sfârșit se va adăuga esența de rom. Această cremă se poate folosi și pentru alte prăjituri.
Napolitanele se umplu cu un strat de crema subțire cât este caldă încă. Se pune prăjitura la frigider peste noapte cu o greutatea deasupra. A doua zi se unge deasupra cu un strat subțire de miere dizolvată cu câteva picături de apă. Se taie după preferință cu un cuțit bine ascuțit. Se poate puda și cu cacao.

Mai multe articole