Nectar de caise

Ingrediente:

4 kg caise
1 kg zahar
2 pahare apa

Preparare:

Se aleg caise coapte, sanatoase, se curata de codite, se spala si se lasa sa se scurga apa, dupa care se scot samburii. Jumatatile de caise se pun intr-un vas emailat, se adauga apa si se lasa sa dea un clocot 8-10 min., dupa care fructele se trec prin strecuratoare sau sita. Se adauga zaharul si se mai fierbe o data amestecul timp de 10 min., la un foc nu prea iute.

Sticlele, dupa ce au fost spalate se incalzesc si nectarul inca in stare calda se toarna in sticle. Sticlele nu se vor umple complet, ci se va lasa spatiu liber de doua degete, dupa care se pun la sterilizat pe baie de apa. Sticlele de 0.5 l se sterilizeaza 15 min., iar cele de 1l 25 min. Dupa sterilizare, sticlele se astupa cu dopuri oparite si se pun la racit.

Mai multe articole