Negresa

Ingrediente:

2 pahare si jumatate de zahar (pahar de 250 ml)
1 pahar de lapte
3 linguri cu varf de cacao
200g de unt
1 pahar si jumatate de faina
5 oua
un plic de zahar vanilat
un praf de copt

Preparare:

Fierbem in bain-marie (adica punem intr-o oala mica ingredientele si oala mica o punem la randul ei intr-o oala mai mare plina cu apa. Astfel fierberea se face la aburi, crema nu se lipeste nici de cratita si nici nu are gust de ars) laptele, zaharul si cacao. Se lasa sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se freaca bine untul si se amesteca cu 3/4 din crema de cacao.

Separam ouale, albusele le batem spuma tare, galbenusele le pastram. In compozitia de unt se adauga cate un galbenus, amestecand dupa fiecare, apoi se adauga faina si spuma de ou. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pana trece testul scobitorii (adica introducem scobitoarea in mijlocul ei, daca nu ramane nimic pe scobitoare e gata, daca mai ramane ceva mai trebuie lasata putin).

Cand o scoatem de la cuptor si e calda se toarna deasupra crema de cacao ramasa. Pofta buna!

Mai multe articole