Negresa de post

Chiar daca suntem in post, trebuie sa recunoastem ca pofta de dulciuri nu dispare, asa ca ce poate fi mai bun decat o negresa de post? Reteta asta de negresa de post este super usor de preparat si pe deasupra este si super gustoasa.

Ingrediente negresa de post

Aluat:

1 cana zahar
2 cani faina
5 linguri cu varf cacao
1 cana apa
5 linguri ulei
amoniac alimentar
stafide
nuca

Glazura:

5 linguri zahar
1 lingura cacao
3 linguri apa
margarina( o felie de grosimea unui deget)

Mod de preparare negresa de post

Pentru aluat, amesteci toate aceste ingrediente.

Este recomandat sa amesteci inainte zaharul si cacaoa si astfel aluatul va fi mai fraged. Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. O dai la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute.

Pentru glazura, amesteci ingredientele si le pui la foc mic. Amesteci pana cand zaharul se topeste. Iei glazura de pe foc si adaugi o picatura de rom.

Torni glazura calda peste blat si se serveste numai dupa ce se raceste. 

Alte retete de post

Mai multe articole