Astăzi avem poftă de ciocolată, aşa că vă propunem o reţetă sănătoasă şi delicioasă, cu multă ciocolată: negrese fără zahăr şi fără lapte, dar cu avocado!
Ingrediente:
• 1 avocado de mărime medie
• 3 ouă
• 1 cană făină de grâu integrală
• ½ cană pudră de cacao neîndulcită
• ⅓ cană apă fierbinte
• 1 lingură extract de vanilie
• 170 g iaurt
• 5 g extract de ştevie
• 3 linguri fulgi de ciocolată neagră
• 3 linguri de miere sau sirop de agave
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Pune într-un castron ouăle, avocado şi iaurtul şi amestecă bine cu blenderul până obţii o compoziţie omogenă. Adaugă extrectul de vanilie şi extractul de ştevie.
Toarnă apa fierbinte peste pudra de cacao şi amestecă – ar trebui să aibă consistenţa unei glazuri de ciocolată. Dacă este prea groasă, mai adaugă puţină apă cu lingura.
Adaugă mierea/ siropul de agave şi amestecă bine toată compoziţia.
Unge cu unt un vas de yena/ tavă de copt şi toarnă compoziţia. Noi am folosit un vas de 12 x 24 cm. Nu uita să presari fulgi de ciocolată deasupra. Se ţine la cuptor 25-30 de minute. Foloseşte testul cu scobitoarea pentru a fi sigură că prăjitura este coaptă – la finalul timpului de coacere, se introduce o scobitoare în aluat: dacă scobitoarea iese cu aluat, prăjitura mai trebuie ţinută la cuptor; dacă scobitoarea iese curată din aluat, înseamnă că prăjitura este gata.
După ce ai scos tava din cuptor, lasă prăjitura să se răcească, apoi ţine-o 30 de minute în frigider, şi abia apoi tai-o în 48 de mini-negrese sau în 12 negrese mai mari.
Sursa: simplytaralynn.com