Omletă cu ciuperci, la cuptor (de la 12 luni)

Ingrediente pentru o porţie:

• 1 ou

• 3-4 pălării de ciuperci (aproximativ 50g)

• 2 linguri de lapte

• câteva picături de suc ​​de lămâie

 

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi ciupercile, scoateţi picioruşele şi curăţaţi pălărioarele. Mărunţiţi-le pe acestea din urmă şi puneţi-le într-un bol, apoi adăugaţi cîteva picături de suc de lămâie, oul, laptele şi amestecaţi.

Pentru aromă, puteţi adăuga câteva fire de asmăţui (hasmaţuchi).

Pentru o coacere omogenă, turnaţi amestecul într-un vas ramekin (termorezistent, în care se găteşte şi se serveşte o singură porţie) de mărime medie.

Vasul se acoperă cu o farfurie şi se bagă la cuptor, într-o tavă cu apă. Omleta se coace în jur de 15 minute şi se serveşte caldă.

 

 

Sursa: la Cuisine de bébé

 

 

Mai multe articole