Canapelele sunt punctele centrale ale tuturor livingurilor. În jurul lor se desfășoară toată acțiunea și tot acolo te cuibărești cu pruncul sau cu partenerul, după o zi lungă. Tot lângă canapea, vă veți așeza să vă jucați, sau va fi primul sprijin pentru copilul care face primii săi pași. Dar, cu un bebe în preajmă, probabil te temi că o vei murdări, de-a lungul timpului. Tocmai de aceea, am pus la un loc un fel de ghid al culorilor recomandate pentru canapele, perfecte și pentru familiile cu prunci. Iată care sunt acestea:
Gri – Cea mai populară culoare
Cea mai populară alegere pentru culoarea canapelei este … gri! Sigur, griul nu este cea mai interesantă, dar funcționează foarte bine în multe contexte. Este un ton neutru, ceea ce înseamnă că reprezintă o bază excelentă pentru orice spațiu. Poți să animi încăpere adăugându-i perne colorate. Avantajul este că poți să le schimbi ori de câte ori vrei, oferind mereu un aspect diferit încăperii.
Albastru – O culoare cu personalitate
Albastrul este singura culoare care reușește să funcționeze ca un ton neutru. Nuanțele de albastru închis sunt tonuri calmante, plăcute, care au tendința de a se amesteca în decor foarte ușor. Acest lucru înseamnă că, deși albastrul este o culoare pigmentată, pentru canapele ea capătă valențe neutre. La fel ca griul, albastrul este și una dintre cele mai populare alegeri de culori, plăcută și pentru că nu se va demoda niciodată.
Bej – Neutru original
Bejul a fost, de facto, culoarea neutră zeci de ani. Deși griul și albastrul sunt mai populare acum, bejul este, încă, în topul culorilor recomandate pentru canapea și nu va dispărea prea curând. Motivul pentru care bejul este atât de popular? Este aproape imposibil să-l faci să arate rău. Așază o canapea bej în orice spațiu și va îl va transforma într-un loc primitor.
Alb – Puritatea transmisă într-o canapea
Albul este una dintre cele mai populare culori de canapea din aceleași motive precum griul, dar, este mai dificil de întreținut. Dacă vrei să creezi un spațiu elegant dar plin de personalitate, alege una albă. Dacă te temi că o vei păta sau murdări, așează peste ea o husă de protecție, măcar în primii ani ai celui mic.
Verde – Culoarea evergreen
Acum imaginează-ți un living minimalist în care totul este în tonuri neutre, cu excepția canapelei verzi, care te face să vrei să te așezi pe ea și să nu mai pleci de acolo niciodată. Verdele este o culoare populară fiindcă este destul de puternică, dar deloc supărătoare pentru ochi. Va fi una dintre acele canapele colorate ușor de integrat, mult mai simplu decât movul sau rozul. O poți asorta cu o mulțime de fotolii, dar și cu lampadare și otomane. Are mai multă personalitate decât albastrul și este numai bună de integrat în fotografiile cu familia.