Pâine cu banane – rețeta lui Jamie Oliver

Bananele coapte nu mai sunt gustoase consumate ca atare, dar le poți folosi pentru a face această pâine cu banane, delicioasă și sănătoasă – după rețeta lui Jamie Oliver.

De ce ai nevoie:

  • 250 g de făină
  • ulei de măsline
  • 3 banane coapte
  • 2 linguri de suc de mere
  • 125 d de unt nesărat
  • 2 ouă mari
  • 1 jumătate de linguriță de pudră de scorțișoară
  • 2 linguri de miere
  • optional – 50 g alune (pecan)

Mod de preparare

 Încălzește cuptorul la 180 de grase si unge o formă de copt (de 1 litru) cu ulei de măsline, Presara apoi puțină făină în tavă. Curăță bananele de coajă și amestecă-le bine într-un bol, pisându-le cu o furculiță. Bate ouăle pe rând și adaugă făina, praful de scorțișoară, mierea și crema de banane. Dacă vrei ca pâinea cu banane să conțină și alune pecan, adauga-le acum în compoziție, după ce le-ai tăiat in felii subțiri.

Pune compoziția în tavă și lasă la copt aproximativ 40 de minute sau până obervi că pâinica a prins o crustă aurie. Verifică, folosind o scobitoare sau un bețișor din lemn pentru frigăruie, dacă aluatul s-a copt.

Transferă pâinica pe o farfurie, lasă să se răcească puțin, înainte de tăia în felii.

sursa: http://www.jamieoliver.com

Mai multe articole