Ingrediente:
– 250 g branza de vaci,
– 1 ou mare sau doua oua mici,
– 3 linguri de gris,
– sare,
– 1 lingura de faina,
– 2 linguri de unt,
– 1 lingura de pesmet
Preparare:
Se freaca intr-un castron branza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, se fac cu mana inmuiata in faina galuste mici rotunde, se turtesc putin intre maini si cu degetul se face la fiecare o adancitura la mijloc.
Se pune la fiert intr-o cratita, apa si putina sare. Cand da in clocot, se pun papanasii si se tin pana se ridica toti deasupra. Apoi se mai fierb la foc mic cca 10 min. (Daca fierb in clocote mari, papanasii se terciuiesc). Se scurg, se ung cu unt si se presara deasupra pesmet prajit. Se servesc calzi cu smantana si zahar.