Papiote de salată verde cu legume şi şuncă (de la 12 luni)

În această reţetă sănătoasă, gustoasă şi foarte uşor de preparat (pe care o puteţi servi copilului începând cu vârsta de 12 luni), tradiţionala folie de aluminiu, pe care toată lumea o foloseşte în bucătărie, este înlocuită cu succes de foaia de salată, mai naturală şi comestibilă.

 

 

Ingrediente:

• 1 morcov
• 100 g mazăre proaspătă sau 15 g de mazăre congelată
• 1/2 ceapă
• 30 g şuncă de calitate superioară
• 4 frunze de salată verde
• câteva scobitori sau aţă alimentară

 

Mod de preparare:

Curăţaţi morcovul şi ceapa, apoi tăiaţi-le în bucăţi mici. Cutăţaţi mazărea. Fierbeţi la abur timp de 25 de minute morcovul, mazărea şi ceapa. Puteţi şunca şi legumele fierte într-un bol şi mixaţi.

Puneţi câte o lingură de piure în mijlocul fiecărei foi de salată şi formaţi câte o papiotă, fixând foile de salată cu ajutorul scobitorilor sau aţei alimentare. Gătiţi la abur papiotele aproximativ 5 minute, apoi scoateţi scobitorile sau ţăiaţi cu foarfeca aţa alimentară şi serviţi juniorul.

 

Sursa: la Cuisine de bébé

Mai multe articole