Parfe de mure – reţeta unui desert divin!

Taie cu ajutorul cuţitului fierbinte şi serveşte cu un sos de fructe proaspăt şi presărat cu zahăr pudră.

Ingrediente pentru 8-10 porţii/  Gata în 10 minute + timp de congelare

• 200 ml lapte condensat

• 500 ml frişcă lichidă

• 2 linguriţe esenţă de vanilie

• 200 g mure sau zmeură

• 100 g nuga albă, ruptă bucăţi mici

 

Mod de preparare:

Tapetează cu folie adezivă o formă de chec de 1 litru. Bate frişca cu laptele condensat şi esenţa de vanilie 3-4 minute, până când compoziţia se îngroaşă.

Adaugă fructele, nuga şi amestecă.

Toarnă compoziţia în formă, nivelează suprafaţa şi dă la congelator minim 4 ore sau peste noapte.

Pont – În altă variantă poţi folosi fructe de pădure proaspete: congelează-le minim 2 ore, aşezate într-un singur strat.

 

Mai multe reţete găseşti aici

Mai multe articole