Pate de ficat de casă pentru copii

Ştim deja cât de important e ficatul de pui (superior celui de vită din punct de vedere nutriţional) în alimentaţia celor mici, el fiind prima recomandare a medicilor şi nutriţioniştilor în prevenirea anemiei feriprive – 100 g de ficat de pui conţin între 7 şi 12 mg fier.

Însă ce ne facem cu micii noştri mofturoşi, care nici nu vor să-l vadă, darămite să-l guste? Le pregătim un pate de ficat de casă, gustos şi sănătos.

Ingrediente:

  • 1-2 ficăţei de pui (neapărat de curte, crescut natural)
  • un ou
  • o ceapă
  • unt la temperatura camerei
  • cimbru, după preferinţe

 

Mod de preparare:

Spală bine ficăţeii în câteva ape, apoi pune-i la fiert (apa trebuie să depăşească cu 2-3 degete ficăţeii). Curăţă ceapa, tai-o în patru sau rondele (ea trebuie doar să dea puţin gust pate-ului) şi adaug-o peste ficăţei. Lasă totul să fiarbă aproximativ 20 de minute, până când furculiţa intră uşor în ficăţei. Cu ajutorul unei linguri, ia spuma formata la suprafaţa apei. După ce au fiert, trece ficăţeii printr-un jet de apă rece şi lasă-i să se racească.

Separat, fierbe un ou tare, curăţă-l şi păstrează gălbenuşul.

Cu furculiţa sau în robot, pasează ficăţeii, împreună cu gălbenuşul de ou, untul (aproximativ o treime din cantitatea de ficat) şi puţin cimbru (în funcţie de preferinţe). Dacă cel mic e fan ceapă, poţi pasa si puţină ceapă fiartă sau poţi adăuga puţină ceapa crudă.

În cazul nostru, această reţetă de pate de ficat de casă are întotdeauna succes. Şi doar aşa reuşim să mâncăm ficat de pui.

Poftă bună!

 

Foto: shutterstock.com

Mai multe articole