Pătrățele cremoase cu lămâie

Ingrediente:
pentru blat
• 1 cană făină
• 1/4 cană zahăr pudră
• 1/4 linguriță sare
• 100 g unt nesărat, rece

pentru crema de lămâie
• 2/3 cană suc proaspăt de lămâie (de la aproximativ 6 lămâi verzi – lime)
• 1+1/4 cană zahăr tos
• 1/4 cană făină
• 4 ouă
• 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie verde
• colorant alimentar verde (suficient pentru a produce culoarea verde dorită)
zahăr pudră pentru servire

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Pentru a face blatul, combinați într-un bol zahărul pudră, făina și sarea. Adăugați  bucățele mici de unt și amestecați cu mâna până obțineți o textură granulată asemănătoare cu cea a mălaiului. Compoziția obținută se coace într-o tavă unsă pentru aproximativ 20-25 minute, până devine aurie.

Pentru a face crema, amestecați într-un castron zahărul tos și făina. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Apoi adăugați sucul de lămâi, coaja rasă de lâmâi și colorant alimentar verde suficient pentru a produce culoarea dorită verde (dar nu foarte mult). Omogenizați bine. Se toarnă crema peste blatul fierbinte și se mai coace 20 de minute.

Se lasă să se răcească complet în tavă înainte de a fi tăiată în pătrate și pudrată.

 

sursa: ivillage

Mai multe articole