Piure răcoritor cu ton, castravete şi iaurt

O reţetă revigorantă ce se poate servi fie rece, fie caldă, în funcţie de preferinţe. Datoriă castravetelui, bogat în apă, acest preparat va hidrata bebeluşul pe timp de vară, când temperaturile sunt foarte ridicate. Se consumă gătit şi mixat – de la 9 luni, iar crud – de la un an.

 

 

Ingrediente:

• 20 g ton
• 130 g castravete (circa 1/2 castravete)
• 2 linguri de iaurt simplu sau smântână
• suc de lămâie
• arpagic

 

Mod de preparare:

Eliminaţi seminţele de la castravete (de multe ori, acestea sunt greu de digerat şi amare pentru copil), curăţaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi, apoi gatiţi-l la abur aproximativ 15 minute.

Separat, gătiţi tot la abur, şi tot circa 15 minute, tonul.

După ce au fiert, mixaţi tonul, castravetele, iaurtul sau smântâna, cu puţin suc de lămâie şi câteva fire de arpagic.

Când bebeluşul mai creşte, puteţi să fierbeţi doar peştele, iar castravetele să îl adăugaţi crud, pentru mai multă savoare.

 

Sursa: La Cuisine de bébé

Mai multe articole