Ingrediente:
pentru aluat:
200 g unt
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
300 g faina
unt si faina pentru uns tava
pentru umplutura:
150 g smantana
3 galbenusuri
200 g zahar
o lingura de faina
300 g struguri albi si negri
50 g migdale taiate
Preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam faina cu zaharul, adaugam untul moale taiat bucatele, laptele, galbenusurile, zaharul vanilat si un praf de sare. Framantam un aluat omogen, il acoperim cu o folie transparenta si il lasam la rece 30 minute.
Pentru umplutura, se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se amesteca usor cu smantana si faina.
Strugurii se spala si se curata de samburi.
Aluatul se intinde intr-o foaie subtire si se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se toarna crema, apoi se presara strugurii
Se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 40-45 minute.
O lasam sa se raceasca si o presaram cu zahar pudra.