Poale-n brau

Ingrediente:

Pentru aluat:
500 g faina
2 linguri ulei sau 100 g untura
4 galbenusuri
100 g smantana
20 g drojdie
300 ml lapte
jumatate de lingurita de sare
100 g zahar

Pentru umplutura:
500 g branza de vaci (sau branza sarata, de oaie, framantata)
2-3 oua
2 linguri zahar cu vanilie
coaja de lamaie
50 g stafide
1 pahar lapte
putina sare

Preparare:

Pentru aluat, am dizolvat drojdia in laptele caldut, am adaugat cateva linguri de faina, am amestecat, apoi lasam compozitia sa creasca intr-un loc cald. Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta.

Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire. Se portioneaza in patrate mici si se fac mai multe placintele, suprapunand colturile opuse, dupa ce ai pus umplutura. Cat timp creste aluatul, pregatim umplutura. Branza de vaci (sau sarata) se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie si laptele si din compozitia obtinuta punem cu lingura pe patratelele de aluat . Se unge o tava , se pun placintele, apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor cca 30-45 minute la foc mediu. Sunt gata cand s-au rumenit frumos. Se scot si se pudreaza cu zahar vanilat. Se servesc oricand cu multa pofta! 

Mai multe articole