Ingrediente:
Pentru 3 foi:
300 g faina
10 linguri de lapte
7 linguri de ulei
10 linguri de zahar
1 lingurita de amoniac
1 ou
Crema:
1 litru lapte
10 linguri de faina
15 linguri zahar
1 esenta vanilie
1 pachet unt
coaja de la 1 lamaie
1/4 suc de la 1 lamaie
Preparare:
Foi: Amoniacul se stinge in putin otet. Se adauga laptele, uleiul, oul, zaharul si faina cat cuprinde pentru un aluat usor de intins. Aluatul se imparte in 3 si se formeaza foi ce se coc pe fundul tavi unse, in cuptorul preincins. Foile nu trebuie sa stea prea mult la copt, pentru ca vor deveni tari. Cand se scot din cuptor,f oile se acopera cu un prosop umed.
Crema: Se fierbe laptele cu zaharul. Se adauga faina, amestecandu-se incontinuu la foc mic, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se adauga untul taiat feliute si se amesteca cu mixerul. La sfarsit adaugam coaja de lamaie, zeama si 1 esenta de vanilie. Se unge prima foaie cu crema, se adauga a doua foaie se unge cu crema, se adauga a treia foaie, peste care se presara nuca de cocos. Se lasa la rece 24 de ore. Pofta buna!