Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada este una din preferatele mele pentru ca gustul ei imi aminteste de copilarie. Este un desert usor de facut si pe gustul tuturor.

Ingrediente pentru prajitura Alba ca Zapada:

Pentru foi:

  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 3 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde

Pentru crema:

  • 1 litru de lapte
  • 1 cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • coaja de lamaie

Cum sa face prajitura Alba ca Zapada

  1. Se pregateste compozitia pentru foi din ingredientele de mai sus.
  2. Se coc foile pe dosul unei tavi tapetate cu faina.
  3. Intre timp, se pregateste crema.
  4. Se dizolva faina in 4-5 linguri de lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
  5. Cand fierbe laptele se adauga faina si se amesteca in continuu pentru a nu se forma cocoloase.
  6. Apoi se ia de pe foc si se adauga untul si coaja de lamaie.
  7. Se formeaza straturi alternative de foi si crema.
  8. Se taie prajitura sub forma de romb si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Mai multe articole