Prajitura cu afine

Ingrediente:

400 g afine proaspete sau congelate
70 g zahar
1 lingurita scortisoara
115g unt
200 g zahar vanilat
1 ou
1 albus
1 lingura coaja de lamaie rasa
400 g faina
300 ml lapte semidegresat
 

Preparare:

Se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga oul, albusul si coaja de lamaie si se mixeaza 2 minute. Se adauga alternativ faina si laptele.

Intre timp, intr-un bol se pun 400 g afine si se dau prin zahar pana cand acestea sunt complet acoperite.

Se incinge cuptorul, se unge o tava pentru prajituri si apoi se presara cu faina.

Se toarna jumatate din cantitatea de compozitie in tava si se presara amestecul de afine. Se toarna si restul compozitiei deasupra si se intinde uniform.

Se fac din loc in loc spirale cu varful unui cutit, apoi se decoreaza cu restul de afine.
 

Mai multe articole