Ingrediente:
• 250 g biscuiți simpli, dulci
• 125 g unt topit
• 375 g cremă de brânză
• 1/3 cană suc de lămâie
• 400 g lapte condensat
• 1 plic gelatină (10 g)
• 2 lingurițe esență de vanilie
• coaja de la 2 lămâi verzi
Mod de preparare:
În vasul robotului de bucătărie mixați bine biscuiții și apoi adăugați untul. Compoziția rezultată se pune într-o formă unsă și se nivelează atât pe fundul cât și pe pereții acesteia. Băgați la frigider pentru 20 de minute, timp în care preparați crema.
Într-un castron curat amestecați bine crema de brânză cu vanilia. Adăugați pliculețul de gelatină, laptele condensat, puțin câte puțin, apoi zeama de lămâie și amestecați până se omogenizează. Această compoziție se toarnă peste blatul din amestec de biscuiți din frigider și se mai lasă pentru încă 4 ore, chiar și mai mult. La servire decorați cu coaja rasă de lime.