Prajitura cu cirese

Ingrediente:

  • 4 oua
    o cana de zahar
    5 linguri de apa
    2 linguri de ulei
    1 cana faina
    zahar vanilat
    500 gr cirese fara samburi (proaspete sau din compot)
    zahar pudra

Preparare:

  1. Se pune zaharul cu 5 linguri de apa pe foc si se lasa pana se topeste.
  2. Albusurile se bat spuma tare, apoi, batand continuu, se adauga, treptat, siropul de zahar fierbinte.
  3. Se adauga pe rand galbenusurile, uleiul si apoi faina.
  4. Compozitia se toarna intr-o tava intinsa, unsa cu unt, se presara deasupra ciresele si se introduce la cuptor, la foc potrivit.
  5. Dupa ce se raceste, prajitura se pudreaza cu zahar si se taie in forma dorita.

Un mic truc: pentru ca ciresele sa nu alunece pe fundul tavii, se dau intai prin faina.

Mai multe articole